Ratingen, 12 Mayıs 2011 – Kollmorgen KBM serisi gövdesiz, fırçasız tork motorlarını tanıtıyor. Bu motorlar ambalaj işleminde tipik olan yüksek performanslı ve alan kısıtlı uygulama taleplerini karşılamak üzere tasarlandı. Makinelerinden daha fazla üretim, daha düşük gürültü ve daha uzun ömür isteyen OEM'ler üretimde KBM motorlarına güvenebilirler. Gövdesiz, fırçasız motor serisi OEM'lerin ambalaj piyasasında rekabet etmek için ihtiyaç duydukları güvenilirlik ve esnekliğini sağlar. KBM'nin geniş boyut yelpazesi makine imalatçılarına en kritik hareket gereksinimlerini çözmede doğru hareket çözümü sunar.

“Makinenin yüküne doğrudan bağlandıklarında KBM motorları, geleneksel mekanik transmisyon sistemlerine göre sıra dışı direk tahrik dönmeyle ilgili faydalar sağlar. Dişli kutuları, triger kayışları ve kasnaklar gibi sistemin uyumlu bileşenleri ortadan kaldırılarak KBM motorları makinenin kullanım ömrünü uzatmak amacıyla makine üretimini artırıyor, gürültüyü azaltıyor ve bakım gereksinimlerini düşürüyor,” diyor Satış ve Pazarlama Müdürü Mike Crowe. Bu faydalar kompakt, ama aynı zamanda yüksek performanslı ayak izinde sağlanıyor ve OEM'lerin daha küçük ve daha uygun maliyetli makineler tasarlamalarına imkan tanıyor. KBM, Kollmorgen'in yenilikçi hareket çözümleri portföyüne güçlü bir ektir.

KBM serisi; ileri derecede uygun maliyetli ve 4 haftalık teslimat süresinde temin edilebilen güç-yoğun, modüler ve esnek motor seti sunmak amacıyla 70 yılı aşan motor tasarımı ve geliştirme deneyiminden yararlanır. OEM'lerin en iyi paket büyüklüğü ve performans için en uygun hale getirilen hareket çözümlerine sahip uygun maliyetli makineleri hızlı şekilde geliştirmelerine yardımcı olmak üzere birçok bileşen seçeneği ve modifikasyonlar kullanımlarına sunulmuştur.

KBM motorları daha düşük bakım ve onarım maliyetleri, daha kısa makine arıza süreleri ve daha uzun servis süresi ile üstün performans gösterir ve ayrıca verimlilik seviyeleri dişli kutusu ve triger kayışı sistemleri gibi mekanik transmisyon çözümlerininkinden en az %10 daha yüksektir. Direk tahrik motor tasarımı, sıra dışı yüksek güç yoğunluğu ve içi boş şaftın sonucu olarak KBM motorları özellikle kompakt makine motor çözümlerini mümkün kılar. Bunların yanı sıra, bu motorlar rotor ile yük arasında büyük eylemsizlik momentlerine sahip yüksek eylemsizlik yükleriyle baş edebilir. Ayrıca, makine performansının maksimize edilmesine katkı sağlayan sıra dışı hızlanma ve yavaşlama süreleri ile dinamik açısından da avantajlıdırlar.

Diğer direk tahrik motor çözümleriyle karşılaştırıldığında KBM serisi makine imalatçılarının düşük maliyet karşılığında yüksek performans çözümlerini hızlı şekilde geliştirebilmelerine imkan tanımak amacıyla standart bileşenlerine dair daha fazla yapılandırma imkanları sunar. 14 farklı büyüklük, 7 farklı uzunluk ve 150 ön tasarımlı motor sargısı ve kullanılabilir çok sayıda seçenek, makine tasarımcılarının kısıtlayıcı spesifikasyonlar olmadan çalışmalarına ve böylece makinelerin gerektiği şekilde tamamen en uygun duruma getirilmelerine imkan sağlar. Hatta daha büyük uygulama performansı için, sürekli motor torkunu kayda değer derecede artırmak amacıyla harici bir hava veya su soğutma sistemi kurulabilir. Bu çeşitli ürün çözümleriyle OEM'ler aşırı geliştirme maliyetleri olmadan makine hareketlerinin en uygun duruma hızlı şekilde getirilmelerini sağlayabilir ve ürünlerini piyasaya daha hızlı sürebilirler. KBM'lerin geniş standart motor ürün yelpazesi ideal şekil, oturma veya işlevi sağlamazsa her zaman seçenekler mevcuttur: OEM'ler Kollmorgen'in onlarca yıla dayanan motor optimizasyon deneyiminin ihtiyaç duydukları performansta en uygun maliyetli hareket çözümünü sağlayabileceğinden emin olabilirler.

“KBM motorlarının kolektif performans öznitelikleri, bunları ambalaj makineleri için ideal çözüm yapar. En dar alanlarda bile ileri derecede kontrol edilen aşırı yük kapasitesinin yanı sıra yüksek derecede hassas, güvenilir ve dinamik performans sunarlar,” diyor Crowe. Aslında, OEM'ler KBM motorlarının, artan makine üretimi ve doğruluğun sonucu olarak diğer seçeneklerden çok daha hızlı kendilerini amorti edeceğini göreceklerdir.

Özelliklerin Ayrıntıları

KBM serisi motorlar 1,45 ila 3.445 Nm sürekli tork aralığı ve bunun yanı sıra 4,91 ila 12.812 Nm pik torku içinde yüksek derecede güvenilir ve güvenli hareket çözümleri sunmak üzere endüstride kanıtlanan teknoloji kullanılarak geliştirildi. Ayrıca, KBM motorlarının inşa malzemeleri EC Direktifini karşılar ve RoHS ve UL spesifikasyonlarına uyarak müşterilerin, KBM motorlarının tesis edildiği makinelerini onaylamalarını kolaylaştırır.

KBM gövdesiz, fırçasız motorları 60 ila 825 mm çapta standart boyutlarda ve 240 veya 480 VAC işletim için kullanıma sunulmuştur. Her bir yapı boyutu 3 veya 4 farklı uzunlukta kullanıma sunulur. Rotor göbekleri müşteri spesifikasyonlarına ayrı ayrı ayarlanabilir.

KOLLMORGEN hakkında

Kollmorgen hareket kontrolü tasarımı ve uygulamalarında 70 yılı aşan deneyimiyle dünya genelindeki makine imalatçıları için hareket sistemleri ve bileşenlerinin lider bir sağlayıcısıdır. Hareket konusunda birinci sınıf bilgi birikimi, endüstri lideri kalitesi ve standart ve özel ürünlerin bağlanması ve entegre edilmesinde derin deneyimi ile Kollmorgen, performans, güvenilirlik ve kullanım kolaylığında benzersiz dönüm noktası çözümler sunar ve makine imalatçılarına reddedilemez pazar avantajı sağlar.

Daha fazla bilgi için:  www.kollmorgen.com , e-posta vertrieb@kollmorgen.com, telefon +49 (0)2102 9394 0